Cum funcționează un aspirator prin injecție-extracție?
Cum funcționează un aspirator prin injecție-extracție?

Cum funcționează un aspirator prin injecție-extracție?

În curățenie, aspiratoarele prin injecție-extracție reprezintă o revoluție, aducând o soluție inovatoare pentru curățarea profundă a mobilierului moale și a textilelor. Această tehnologie avansată combină forța soluțiilor de curățare cu eficiența extracției, oferind rezultate impresionante chiar și în cele mai provocatoare situații. Dacă te-ai întrebat vreodată cum reușește un aspirator prin injecție-extracție să redea viață canapelelor, saltelelor, scaunelor tapitate și fotoliilor, și prin ce se diferențiază de un aspirator obișnuit, iată procesul pas cu pas:

Procesul de curățenie:

  1. Injecția soluției de curățare: Totul începe cu aplicarea precisă a unei soluții de curățare special concepute. Acest lichid este injectat direct în țesătura sau materialul care urmează să fie curățat, utilizând o presiune controlată pentru a asigura penetrarea adâncă în fibre. Soluția acționează la nivelul murdăriei și al petelor, dizolvându-le eficient și pregătindu-le pentru etapa următoare.
  2. Perierea: Pentru a intensifica procesul de curățare și a desprinde particulele de murdărie de fibre, sunt utilizate suplimentar perii. Acestea acționează delicat, dar ferm, pe suprafața țesuturilor, asigurând o curățare uniformă și profundă. Perierea este o etapă esențială care contribuie semnificativ la eficacitatea generală a curățeniei.
  3. Extracția: Finalul procesului este reprezentat de extracția propriu-zisă. După ce soluția de curățare și-a făcut efectul, aspiratorul prin injecție-extracție extrage lichidul împreună cu murdăria dizolvată din țesătură. Acest pas nu doar că îndepărtează reziduurile de murdărie, dar și minimizează timpul de uscare, lăsând materialul curat, proaspăt și gata de utilizare într-un timp scurt.

Avantajele utilizării aspiratoarelor prin injecție-extracție:

  • Curățenie profundă și eficientă: Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării aspiratoarelor prin injecție-extracție este capacitatea lor de a oferi o curățenie profundă, eliminând nu doar murdăria și petele de la suprafață, ci și impuritățile încrustate în profunzimea țesăturilor. Aceasta asigură nu doar un aspect estetic plăcut, dar și o igienizare completă a materialului.
  • Versatilitate: Aspiratoarele prin injecție-extracție sunt extrem de versatile, fiind eficace în curățarea unei game largi de suprafețe textile, inclusiv canapele, saltele, scaune tapitate, fotolii, dar și covoare și mochete. 
  • Igienizare avansată: în afara de eliminarea vizibilă a murdăriei, procesul de curățare prin injecție-extracție contribuie și la îndepărtarea alergenilor, a acarienilor și a altor particule dăunătoare sănătății, oferind astfel un avantaj suplimentar în menținerea unui mediu de locuit sau de lucru sănătos.
  • Protejarea fibrelor și extinderea duratei de utilizare a mobilierului: Metoda de curățare prin injecție-extracție este delicată cu țesăturile, evitând deteriorarea fibrelor cauzată adesea de curățările abrasive. Astfel, mobilierul și textilele își păstrează aspectul și calitatea pe o durată mai lungă de timp.
  • Rezultate vizibile și durabile: Curățenia efectuată cu un aspirator prin injecție-extracție lasă în urmă rezultate vizibil mai curate și mai proaspete, cu un impact de lungă durată. Eficiența ridicată a curățării reduce necesitatea intervențiilor frecvente, economisind timp și resurse pe termen lung. 


Pentru curățarea mobilierului moale, echipa Albinuța folosește tehnologia aspiratorului prin injecție-extracție, garantând o curățare profundă și eficientă a canapelelor, saltelelor, scaunelor tapitate și a altor suprafețe textile. Optând pentru Albinuța, vă bucurați de beneficiile unei curățenii care nu doar revitalizează aspectul mobilierului moale, dar contribuie și la un mediu mai sănătos în casa sau biroul dvs. Pentru detalii suplimentare sau pentru a programa un serviciu de curățenie, nu ezitați să ne contactați la 069338318. Curățăm mobilierul dvs. moale rapid, eficient și fără griji.

Articole asemănătoare:

De ce trebuie să-ți cureți canapeaua?

Curățarea canapelelor: Metode și instrumente folosite de Albinuța

Află mai multe despre curățarea chimică

Contactează-ne